Ruiken, scrubben en smeren, pure verwennerij voor mind& body!

Minstens 1x per week probeer ik een momentje voor mezelf te nemen. Zo heb ik bijvoorbeeld mijn badkamerritueel. Als de schemer invalt, trek ik me terug in de badkamer met allerlei heerlijk, geurende producten. Geurkaarsen op de badrand (de Sandlewood candle is mijn favoriet) en de overige lichten gedimd. Een paar druppels essential cocktail vermeng ik met het badwater en “spa treatment” muziek van Spotify vult zachtjes de ruimte. Dan stap ik met een grote glimlach het bad in….

Wat doet de essential cocktail voor je?

 De essential cocktail is er in drie varianten; de purifying cocktail voor de onzuivere en onregelmatige huid, de soothing cocktail voor de gevoelige huid en de renewing cocktail voor de rijpere huid. Nou behoor ik inmiddels tot die laatste groep en meestal voeg ik dan ook deze olie toe. De renewing cocktail heeft opmerkelijke antioxiderende eigenschappen waardoor huidveroudering wordt teruggedrongen. Altijd fijn natuurlijk. Het dringt diep door in de huid en werkt stimulerend op de beschadigde huidcellen. Deze olie is rijk aan voedingsstoffen en vitaminen en bedekt de huid met een ongeëvenaarde glans en zachtheid.  De essentiële oliën zijn citroen en bergamot. Daarnaast zitten er verschillende plantaardige oliën in zoals rozebottel, druivenpit, walnoot, macadamia, jojoba, marula, abrikoos en duindoorn.

Wat is hiervan het allerbeste voor mij?

Marula-olie wordt gewonnen uit de fruitpitten van de ‘Koning van de Afrikaanse bomen’, Marula Sclerocarya Birrea. De boom groeit in Zuid-Afrika en is bij uitstek een plant die door zowel mens en dier gelijk gewaardeerd wordt. Een vrucht bevat 4 maal meer vitamince C dan de traditionele sinaasappel. In cosmetica is Marula-olie een échte anti-aging olie, de hoge concentratie vitaminen stimuleert de aanmaak van collageen en zorgt voor een flexibele, gevoede en soepele huid. De olie bindt de schadelijke vrije radicalen en versterkt het bindweefsel.

Druivenpitolie wordt geperst uit druivenpitten en bevat een hoge concentratie aan vitamine E, mineralen, antioxidanten en meervoudig onverzadigde vetten, het stimuleert de bloeddoorstroming en de aanmaak van collageen.

Je begrijpt dat ik me dus graag onderdompel in deze weldaad.

De finishing touch….

Na een tijdje heerlijk genoten te hebben van de geuren en de muziek, kom ik in actie. Ik scrub mijn lichaam met de ‘all over gentle scrub’ . Zodra het lijkt of de scrub in mijn huid verdwenen is, voeg ik nog wat water toe en masseer ik de scrub nogmaals tot een schuimig geheel en laat me dan weer in het badwater zakken.

Maar aan alles komt een eind en zodra ik aan mijn huid voel dat hij wat geribbeld wordt, weet ik dat het tijd is om eruit te gaan.

Met zachte handdoeken dep ik me droog en smeer mezelf vervolgens in met de ‘smart multi-use oil”. Mijn scheenbenen en voeten geef ik wat extra aandacht met een likje ‘luscious body butter” voor de optimale zachtheid.

Inmiddels helemaal zen en klaar om zo met een goed boek mijn bed in te duiken. Heerlijk, misschien toch wat vaker zo’n ‘moment of happiness’ creëren.

Welterusten, Marieke