Good intentions

Na een extreem drukke maar supergezellige werkweek voor de kerst is het nu iets rustiger en is er tijd voor overpeinzingen. Het afgelopen jaar kende vele mooie momenten. Mijn 50e verjaardag vierde ik op Curacao in januari, een geweldige ‘global inspirations trip’ naar Griekenland met Oolaboo in mei,  gevolgd door enkele brainstormsessies met The Next Brand om een contentstrategie voor mijn salon te ontwikkelen. Dit resulteerde in een vernieuwde website en een professioneel softwarepakket om weer een stap verder te gaan en nog beter tegemoet te komen aan de wensen van mijn klanten.

Als klap op de vuurpijl werd ik door Oolaboo gevraagd om voor hen te komen werken als trainer Skincare.  En na een inwerkperiode en enkele opdrachten ga ik in januari 2 dagen per week voor hen aan de slag. Een mooie aanvulling op het werk in mijn eigen salon. En na het terugkijken op het afgelopen jaar werp ik dan ook altijd een blik op het nieuwe jaar en daar horen onherroepelijk ook de goede voornemens bij….

Kent u ze….?    de “good intentions”

Ieder jaar komen er twee voornemens standaard terug. Het AB-tje. Afvallen en Bewegen. En wat mij het meest frustreert, is het feit dát ze ieder jaar weer terugkomen!! Ik vind van mezelf dat ik best een doorzetter ben. En als ik iets in mijn hoofd heb dan ga ik ervoor en over het algemeen lukt mij dat heel aardig. Maar waarom lukt het dan niet met dit AB-tje? Vind ik die paar kilo’s stiekem toch niet erg? Nou, echt wel! Ik heb alle dieetboeken in de kast staan, alles geprobeerd maar uiteindelijk komt het toch aan op doorzetten en volhouden. Die boeken heb ik eigenlijk helemaal niet nodig. Ik weet wel wat ik moet doen en laten. Mezelf een andere leefstijl aanmeten. En dat is best lastig. Verslaafd aan suiker daar zit mijn probleem.

En dan ook nog gaan bewegen….

Sporten was nooit mijn hobby maar meer noodzakelijk kwaad. Ik merk echter nu ik ouder word dat het AB-tje steeds belangrijk wordt, wil ik tenminste gezond en fit blijven. Ik heb eens gelezen dat als je wilt afvallen, je dit tegen zoveel mogelijk mensen moet zeggen als zogenaamde ‘stok achter de deur’. Nou, door het hier op te schrijven maak ik het aardig wereldkundig dacht ik zo. Dus als je mij ziet na de feestdagen vraag dan vooral hoe het met mijn afvalproces gaat. En hopelijk hoef je het niet te vragen maar kun je het gewoon zien.

Ik hou het dit jaar dan ook bij deze twee voornemens. Naast mijn drukke werkzaamheden denk ik dat ik hier mijn handen vol aan heb. Gelukkig heb ik deze week  nog waarin ik nog even van mezelf mag ‘smokkelen’. (wie hou ik voor de gek?) Maar vanaf 2 januari gaat de knop om. Ik wens je een heel gezond en sportief 2019!

 Liefs Marieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *