Happy healthy lifestyle

Happy healty lifestyle

Inmiddels ben ik de 50 al bijna een jaar gepasseerd en merk ook ik dat de tijd helaas niet stil heeft gestaan. Hoewel ik me geestelijk nog hartstikke jong voel, merk ik dat er lichamelijk toch hier en daar wat veranderd is.  Mijn jonge, redelijk strakke lijf van vroeger telt inmiddels meer zwembanden dan me lief is en mijn conditie laat ook te wensen over. Als ik niet hoef te werken ga ik in mijn vrije tijd graag een hapje eten met vrienden, Netflix kijken, shoppen of een weekendje weg. En al deze leuke dingen  dragen niet direct bij tot een vitale levensstijl. En hoewel ik me bijna dagelijks voorneem om meer te gaan bewegen, weet ik altijd wel een smoes te bedenken waarom het die dag niet kan. Herkenbaar?

En waarom grijp ik toch altijd eerder naar dat koekje dan naar die appel? En hoewel ik mezelf echt wel een doorzetter vind, blijkt het op dit gebied iedere keer weer mis te gaan!

Hoe gooi ik het roer om?

In de media kun je er niet omheen. Wil je gezond ouder worden en je goed blijven voelen dan zul je je levensstijl moeten aanpassen. Om het woord vitaliteit kunnen we niet meer heen. Vitaliteit is afgeleid van het Latijnse woord ‘Vita’, wat leven betekent. Vitaliteit duidt op het bruisen van energie, je sterk en fit voelen en het beschikken over een grote mentale veerkracht en veel doorzettingsvermogen. En wie wil dat nou niet?

 

 

Nou bruis ik best van energie en het zit met mijn mentale veerkracht ook wel goed maar toch besloot ik dat het roer om moest. Gezonder eten lukt steeds beter met behulp van het New Body project. Heerlijke, gezonde recepten zonder dat je allerlei poespas in huis hoeft te halen en waar iedereen gewoon mee kan eten. Geen hongergevoel  dus tot zover denk je, niets aan de hand. Maar dan komt het doorzettingsvermogen om de hoek kijken. Tijdens de vakantie gaat het mis, toch een toetje (vol met suikers) genomen en tja… als ik nou toch gezondigd heb, kan ik het maar beter goed doen. Ik pak het na de vakantie wel weer op. Herkenbaar?

En iedere keer pak ik het op maandag weer op. Want je weet wat ze zeggen; de aanhouder wint!

 Inmiddels heb ik wat betreft het sporten iets gevonden als stok achter de deur. Samen met  een aantal vrienden sporten we iedere week een avond thuis in de tuin onder begeleiding van een personal trainer. Daarna twee dagen spierpijn maar wel een zeer voldaan gevoel en wat is het heerlijk om buiten bezig te zijn en na de afpeigering zo in de jacuzzi te kunnen springen. Dat is al een beloning op zich!

Dus misschien komt het nog een keer goed en ben ik inderdaad in staat om deze gezonde levensstijl vast te houden.

Gezonde groet,

Marieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *